Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ще го пробвам,а всичките ли да ги сменям или само разбитата?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Само разбитата сменяваш.Другите могст да изкарат още много....
      sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
      ALFA ROMEO 2.0JTS ex
      ALFA ROMEO Crosswagon Q4
      Продавам Алфи на части!

Comment

• Благодаря. Ще я мъча тези дни.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
        Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
          Май беше споменал, че са я врътнали със 100к назад, може еку-то да не е от твоята кола, или пък да е твоето но да е бил обновен софтуера. Имаше един параметър за брой презаписвания, виж него.
          Правилно си спомняш.
          Number of flash ROM rewrites: 2
          Odometer at last rewrite: 121168,60 km

Comment

• Ами вероятно ЕКУ-то си е твоето и е било флашнато с по-нов софтуер, от там и разликата между датата на версията и датата на производство.

Comment

• Аз си мислех да не е чипосана нещо

Comment

• Нямам представа, не съм запознат с детайли

Comment

• Със сигурност е чипосана, доколкото може да се нарече "чипосване" връщането на километража от Джамбазина .
                  Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                  Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                  Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                  Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Абе колги резервния ключ за 147 как трябва да изглежда? Пак ли е дистанционен с бутони или е само кутийка с ключ и чип вътре? Питам, за да си изясня къв е случая с моята, че днеска хвърли IMMOBILZ. FAILURE и от четенето, което направих не би трябвало да имам някой от основните проблеми, които водят до този грешка. Моят случай е, че съм само с това, което трябва да е резервния.
                    Last edited by SnapLackOfTraction; d.m.y г., 11:14.
                    '05 Alfa 147 1.9JTD 115hp

Comment

• Моя резервен е само кутийка с чип и ключ разбира се. Нямам второ дистанционно
                      Alfa Romeo 147 JTDm

Comment

• Туй то...
                        Attached Files
                        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Резервното дистанционно също би трябвало да има батерия, но няма лесен достъп, предполаганм трябва с отверка да разделя двете части и под емблемата има сигурно винтче, което трябва да се развие.

Comment

• Първоначално публикувано от SnapLackOfTraction Покажи съобщение
                            Резервното дистанционно също би трябвало да има батерия
                            Аз бих казал, че не. За да прочете кода не е нужна батерия в ключа. Принципа е подобен, даже ако не същия като на пасивните rfid чипове. Най-много да счупиш черупката безрезултатно.

Като ти изписа IMMOBILZ. FAILURE, запали ли все пак? Възможно е да изскочи ако врътнеш да запалиш веднага след даване на контакт, с други думи преди да мине чековете. Поне на мен ми се е случвало два пъти, и в двата случая запали нормално.

Comment

• В резервното дистанционно има само транспондер.
                              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Аха ясно, ми 2 пъти го напарви, веднага след като завъртях ключа, при изключване и включване пак, нямаше проблем. Аз изчаквам всичко да загасне преди да запаля(освен еърбек чека). Ако се появи отново, ще разглобя пластмасите на волан, че четох, че от там може да идва проблем от лош контакт. Другата причина, която гледах е лош акумулатор, но е чисто нов, мерих го, държи и зарежда както трябва.

Благодаря за отзивите!
                                Last edited by SnapLackOfTraction; d.m.y г., 19:36.

Comment

Working...
                                X